Telefon tel.: +48 602 239 196

Email Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Email Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Półpergamin bielony

Charakterystyka

Papiery półpergaminowe białe o gramaturach 28 g/m2 produkowane są z bielonej celulozy. W tym produkcie występuje niższa gramatura, dzięki czemu zyskujemy więcej arkuszy w opakowaniu jednostkowym. Pół-pergamin bielony nadaje się do kontaktu z żywnością. Papier ten jest cięty na arkusze, co ułatwia pakowanie wszelakich produktów.

Zastosowanie

Idealnie nadaje się do pakowania artykułów cukierniczych typu ciasta itd., przez co bardzo często jest on wykorzystywany w cukierniach i piekarniach. Popularne jest również wykorzystywanie ich jako opakowanie śniadaniowe. Coraz częściej są stosowane jako opakowania w gastronomii np. na burgery, tortille itp..
Ten rodzaj papieru świetnie sprawdzi się do owijania przedmiotów, które w sklepach dostępne są bez opakowania lub powinny być dodatkowo zabezpieczone. W papier pół-pergamin można zapakować porcelanę, szkło lub ceramikę. Często bywa również używany jako przekładki towaru na paletach lub papier do tak zwanych przebitek.
Ten rodzaj papieru sprawdza się również jako wypełniacz pustych przestrzeni w opakowaniach zbiorczych. Zabezpiecza przed przesuwaniem się towaru i świetnie go chroni. Jest lekki, więc nie powoduje dodatkowego obciążenia.

Informacje szczegółowe

  • wymiary: 35x50 cm
  • waga: 5 kg
  • kolor: biały
  • tworzywo: celuloza bielona
  • gramatura: 28 g/m2